«محمد تقی بیرانوند» از جمله مربیان بومی است که شاگردان متعدد و پرافتخاری به تیم های ملی وزنه برداری کشور معرفی کرده است.
او از سی سال سابقه حضور در کنار رشته وزنه برداری حرف می زند و زمانی که اولین پسرش رضا بیرانوند، از سن 12-13 سالگی تمرینات وزنه برداری را شروع کرد، ترجیح داد شخصا او را تمرین دهد و بر نحوه یادگیری و تکنیک هایش نظارت داشته باشد. تقی بیرانوند از این مقطع به بعد مربیگری وزنه برداری را به صورت جدی و تمام وقت پی گرفت و حالا پسر دیگرش به نام حسین را در دسته 102 کیلوگرم آموزش داده و برای ورود به عرصه ملی آماده کرده است.
روح الله بیرانوند و عبدالله بیرانوند نیز که هر یک در مقاطع مختلف در تیم ملی حضور داشته اند، برادرزاده های وی هستند و علاوه بر این ها، مسعود ممی وند، از جمله شاگردان اوست که در تیم ملی جوانان عضویت دارد.
تازه ترین ثمره سالها دل بستن به وزنه برداری و زحمت کشیدن های محمد تقی بیرانوند برای پسران و شاگردانش، کسب سه مدال طلای رضا بیرانوند، پسر نخست وی، در مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی بود.
بیرانوند نماینده ایران در دسته 96 کیلوگرم، در نخستین حرکت یک ضرب خودش موفق شد، وزنه ۱۶۳ کیلوگرمی را مهار کند. او در دومین حرکت خودش هم موفق به مهار وزنه ۱۶۷ کیلوگرمی شد، اما برای حرکت سوم نتوانست وزنه ۱۷۰ کیلوگرمی را مهار کند. با این حال بیرانوند با مهار همان وزنه ۱۶۷ کیلوگرمی موفق شد، مدال طلای حرکت یک ضرب را از آن خودش کند. با شروع حرکت دوضرب رضا بیرانوند وزنه ۱۹۴ کیلوگرمی را انتخاب کرد. وزنهای که با مهار آن هم موفق به کسب مدال طلای دوضرب و هم مدال طلای مجموع (۳۶۱ کیلوگرم) شد.
محمد تقی بیرانوند در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون وزنه برداری، درباره وضعیت و امکانات تمرینی وزنه برداری بروجرد که تاکنون منجر به معرفی چهره های مهمی به تیم های ملی کشور شده است، توضیح داد: تا یک سال گذشته در سالن خودم با بچه ها تمرین می کردم و الان یک سالی هست که از سالن وزنه برداری هیات استفاده می کنیم. انصافا سالن خیلی خوبی است اما از نظر تجیهزات زیر صفر هستیم.
وی افزود: بچه های ما به خاطر غیرت و همیتی که نسبت به وزنه برداری دارند، توانسته اند راهشان را به تیم ملی باز کنند و اگر امکانات و تجهیزات فراهم شود، خروجی وزنه برداری ما دو برابر بهتر از این خواهد بود.
بیرانوند با اشاره به تغییر کادر سرپرستی و مدیریتی فدراسیون از تیرماه سال جاری گفت: وضعیت الان خیلی بهتر شده است. باید کسانی که لیاقت دارند، قهرمان هستند و خاک تخته را خورده اند در مسند مدیریت باشند چون می دانند چه باید کرد و ما همه پشتیبانشان هستیم.
وی به عنوان آخرین بخش از گفت و گو خطاب به دست اندرکاران فدراسیون توصیه کرد: حتما دو موضوع خیلی مهم را مد نظر قرار دهند: اول اینکه تجهیزات مورد نیاز استان ها را تامین کنند و دوم؛ از مربیانی که با این وضعیت زیر صفر، قهرمانان جهانی و آسیایی ساخته اند، استفاده کنند؛ حداقل این که آنها را دعوت و از ایشان نظرخواهی کنند که این قهرمانان با چه سیستم تمرین و برنامه ریزی و تغذیه ای قهرمان شدند. قطعا با توجه به مربیان بومی، وضعیت خیلی بهتر خواهد شد.