شنبه, 10 مهر,1395
فشاررسانه ای مهره های سوخته؛ برای کم رنگ کردن درخشش تاریخی وزنه برداری درریو
وقتی مولایی بدنبال پرتقال فروش می گردد!

مثل همیشه برای ورزش ایران المپیک با تمام فراز و فرودهایش تمام شد و تنها امروز ما ماندیم و برخی رسانه های حاشیه سازکه بیش از تحلیل فنی بر عملکرد کاروان ورزش ایران در بازی های ریو 2016،دنبال بالابردن کلیک های بیشتر ازسوی مخاطبان خود با رودر رو قرار دادن ( ورزشکار با سرمربی، سرمربی با ورزشکار، ورزشکار با مدیرو بالعکس مدیران با ورزشکاران و زیر مجموعه خود هستند)! اما افسوس که در این میان به تنها چیزی که بها داده نمی شود ترمیم نقاط ضعف موجود دربدنه اصلی کاروان های ورزشی اعزامی به ریو وبدنبال آن تقویت هرچه بیشتر نقاط قوت در این رویداد بزرگ است! پرداختن به موضوع «بهادر مولایی» وزنه بردارفوق سنگین وسابق تیم ملی که به واسطه بی تدبیری خود از المپیک بازماند و پس از آن با بی حرمتی و توهین به مسئولان فدراسیون و پیشکسوتان حاضر در شورای عالی فنی، در کمیته انضباطی برایش حکم تعلیق موقت صادر شد،گویا تبدیل شده به خوراک خبری برخی رسانه ها که پایگاهی امن شدند برای کوبیدن و ضربه زدن به مجموعه وزنه برداری ! این درحالی است که فدراسیون وزنه برداری بلافاصله بعد از المپیک بدون استراحت و وقفه برای درخشش در رویدادهای بین المللی معتبر آینده استارات زده است، اما همین رسانه های حاشیه ساز و منتقدین به اصطلاح دلسوزدر فضای پویا و فعال کنونی فدراسیون ، بجای پرداختن به این زوایای مختلف این عزم بزرگ ملی برای توسعه و دشت موفقیت های بزرگ در آینده ای نه چندان دور؛ چشم خود را روی تمام این حقایق روشن و فعالیت های آینده ساز وزنه برداری بسته اند و فقط بدنبال سیاه نمایی برخی مشکلات موجود با هدف تسویه حساب های شخصی و باج گرفتن از فدراسیون وزنه برداری به سود خود هستند.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون وزنه برداری؛ مثل همیشه برای ورزش ایران المپیک با تمام فراز و فرودهایش تمام شد و تنها امروز ما ماندیم و برخی رسانه های حاشیه سازکه بیش از تحلیل فنی بر عملکرد کاروان ورزش ایران در بازی های ریو 2016،دنبال بالابردن کلیک های بیشتر ازسوی مخاطبان خود با رودر رو قرار دادن ( ورزشکار با سرمربی، سرمربی با ورزشکار، ورزشکار با مدیرو بالعکس مدیران با ورزشکاران و زیر مجموعه خود هستند)! اما افسوس که در این میان به تنها چیزی که بها داده نمی شود ترمیم نقاط ضعف موجود دربدنه اصلی کاروان های ورزشی اعزامی به ریو وبدنبال آن تقویت هرچه بیشتر نقاط قوت در این رویداد بزرگ است! پرداختن به موضوع «بهادر مولایی» وزنه بردارفوق سنگین وسابق تیم ملی که به واسطه بی تدبیری خود از المپیک بازماند و پس از آن با بی حرمتی و توهین به مسئولان فدراسیون و پیشکسوتان حاضر در شورای عالی فنی، در کمیته انضباطی برایش حکم تعلیق موقت صادر شد،گویا تبدیل شده به خوراک خبری برخی رسانه ها که پایگاهی امن شدند برای کوبیدن و ضربه زدن به مجموعه وزنه برداری ! وزنه برداری ایران هم که امسال دربازی های المپیک 2016 ریو با کسب دونشان ارزشمند طلا و عنوان نایب قهرمانی بازی های المپیک؛ طبق آمار و ارقام اعلام شده پرچمدار مدال آوری کاروان امام رضا (ع) در برزیل بود و موفقترین تیم از میان تیم های حاضر در جمع کاروان ورزش ایران نیزقرار گرفت ، از این قاعده مثل همیشه مستثنی نبوده و نیست. حتی این روزها دربرخی رسانه هایی که خود را دلسوز ورزش کشورمعرفی می کنند، اما درحقیقت بانی تخریب و فروپاشی( نظم ، دیسیپلین و قانونمند شدن) فدراسیون های ورزشی کشور هستند؛ وزنه برداری «مظلومانه» درمسیر موجی سنگین از حملات غیرمنصفانه و مخرب قرار گرفته است. حال آنکه همین مجموعه (فدراسیون وزنه برداری ، مسئولان و عوامل اجرایی آن) که امروز مورد حملات ناجوانمردانه رسانه ای برخی به اصطلاح دلسوزان که خود را دایه های دلسوزتر از مادر برای وزنه برداری فرض می کنند؛قرار گرفته است، برخلاف آنچه برخی از همین منتقدین که به عنوان مهره های سوخته و امتحان پس داده در این رشته ورزشی شناخته شده هستند اذعان می کنند، بلافاصله و بدون فوت وقت، بعد از بازی های المپیک ریو با برنامه ای جامع و مدون برای درخشش در رقابتهای جهانی 2017 مالزی، بازی های آسیایی 2018 و در نهایت المپیک 2020 توکیو استارتی پرقدرت زده است. هرچند جا دارد از زحمات اغلب رسانه های (دیداری،نوشتاری و شنیداری) که در مسیر موفقیت وزنه برداری یار و همراه این رشته پرافتخار ایران در المپیک 2016 ریو بودند و به نوعی بال های پرقدرت وزنه برداری به شمار می روند برای پرواز روی سکوهای ریو و میادین معتبر آتی ، تشکر و قدردانی ویژه ای نیز داشته باشیم.زیرا رسانه همواره موتور محرک هر مجموعه برای پیشرفت و حرکت رو به جلو به شمار می رود.
((برگزاری نخستین دوره جشنواره فرهنگی ورزشی نونهالان سراسر کشور دراستان گلستان، برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در 2 رده سنی (13،14و15 سال) و (16 و 17 سال) به میزبانی استان های (آذربایجان شرقی و غربی) با نگاه ویژه مدیریت فدراسیون به گروه های سنی پایه وساختن آتیه وزنه برداری برای حضوری درخشان تر دردو المپیک (2020 و 2024) خود نشان دهنده و بیانگر پویایی و توجه مجموعه مدیریتی فدراسیون وزنه برداری به رشد و توسعه این رشته در آینده ای نزدیک است.))
حال اگر حضور وزنه برداران منتخب در 4 گروه سنی،( نوجوانان،جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان) را در طول 2 سال اخیر و خصوصا در 6 ماه ابتدایی امسال (95) را به صورت مستمردر اردوهای آماده سازی تیم های ملی به جهت اعزام و حضور در رقابتهای آسیایی، جهانی و المپیک نیزبه این فعالیت ها اضافه کنید، خواهید دریافت که فدراسیون وزنه برداری با مدیریتی آینده نگر برخلاف دروغ ها و رویا پردازی های کودکانه همین مهره های سوخته وبرخی چهره هایی که با حاشیه پراکنی و کوبیدن فدراسیون بدنبال باج گیری از این مجموعه و رسیدن به امیال شخصی خود هستند؛ چه اهداف بزرگ و آینده سازی را در دستور کار قرار داده است. این فعالیت ها نیز اگر با اعزام های بین المللی در تمامی رده های سنی و بدون وقفه که فقط در همین دوره جدید( مدیریت علی مرادی) شاهدش بودیم تلفیق شود، خود به تنهایی می تواند گویای پلید بودن تفکرواظهارات کذب منتقدین به اصطلاح دلسوزوزنه برداری باشد.
با تمام این تفاسیر اما فدراسیون وزنه برداری مثل همیشه صبورانه همه انتقادها خصوصا انتقادات مخرب را به جان خریده و به هیچ وجه نسبت به این قبیل اظهارنظرهای احساسی ، دوراز منطق و غیر فنی موضع گیری خاصی نداشته و نخواهد داشت. فقط در مجال کنونی ؛ بدلیل اینکه برخی رسانه های «فرصت طلب» از حال و هوا و وضعیت روحی نامطلوب بهادر مولایی به نظر می رسد سوء استفاده کرده و با انتشار مصاحبه های غیراخلاقی و یکطرفه از این وزنه بردار وی را به نوعی رودرروی فدراسیون وشورای عالی قرار داده اند، تصمیم گرفتیم تا بخشی از وضعیت بهادر مولایی که موجب شد در نهایت روی نام وی برای اعزام به المپیک خط قرمز کشیده شود را به صورت آماری انعکاس دهیم تا مشخص شود که اگر انتخابی هم برای اعزام وزنه برداران به بازی های المپیک صورت گرفته است، این انتخاب کاملا کارشناسی شده بوده و براساس آمارو عملکردی است که خود وزنه بردار در کلیه رقابتهای مهم بین المللی و داخلی برای خود به ثبت رسانده است و لاغیر.
((427 کیلوگرم بالاترین مجموع مولایی در طول سه سال اخیر))
پس از خط خوردن بهادر مولایی از ترکیب المپیکی تیم ملی وزنه برداری ایران در ریو و اتفاقاتی که بعد از آن برای این ورزشکار رخ داد؛تریبون های مخالفی که با ژست منتقد در اختیار مولایی قرار داده شده است سعی دارند با وارونه جلوه دادن حقایق و نیزگرفتن مشاوره های ناصحیح از سوی برخی افراد که چشم دیدن موفقیت وزنه برداری ایران را در عرصه های داخلی و بین المللی مختلف ندارند ؛ تا به امروز تمام توان خود را به کار گرفته اند تا هرطور می توانند نقص خود ورزشکار را به گردن مجموعه خدوم و زحمتکش فدراسیون وزنه برداری ایران انداخته و با استفاده از این حربه غیراخلاقی موفقیت تاریخی وزنه برداری ایران در بازی های المپیک 2016 ریو را زیر سوال ببرند.
برهمین اساس و درمجال فعلی جا دارد برای تنویر هرچه بیشترافکار عمومی نگاه آماری به عملکرد ثبت شده خود وزنه بردار (بهادرمولایی) در طول سه سال اخیر یعنی طی سال های( 2014 ،2015 و2016) که وی در ترکیب تیم ملی وزنه برداری ایران به عنوان ملی پوش حضور داشته و روی تخته رفته است داشته باشیم و بعد هرطور که انصاف و عدل می گوید نزد خود این موضوع را تحلیل و بررسی کنیم که آیا این وسط واقعا حقی از مولایی ضایع شده است؟ یا حقیقتا این موضوع به سوژه ای تاپ برای مخالفان فدراسیون وزنه برداری تبدیل شده است که می توانند با توسل به آن احساسات مردم فهیم ایران را به بازی گرفته و روی آن به سود خود موج سواری کنند!
به هر ترتیب؛ آمار نشان می دهد که بهادر مولایی از سال 2014 تا قبل از خط خوردنش از تیم المپیکی وزنه برداری درتمامی مسابقات بین المللی که روی تخته رفته است نتوانسته بیش از« مجموع 427 کیلوگرم» را برای خود به ثبت برساند.حال اگر با این وضعیت حتی بهادر مولایی از گردونه المپیک حذف نمی شد و می توانست مجوز ریو را دشت کند،آیا اظهارات بهادر و برخی مهره های سوخته شده در وزنه برداری که امروز خود را برای بهادر مولایی دایه های دلسوزتر از مادر می پندارند مبنی براینکه وی می توانست در ریو صاحب مدال نقره و یا حتی برنز بازی های المپیک در دسته فوق سنگین شود به حقیقت مبدل می شد؟ سوای رکورد مجموع نفر اول بازی های المپیک 2016 ریو، نفردوم و نفرسوم این دوره از بازی ها به ترتیب با ثبت مجموع (451 کیلوگرم و448 کیلوگرم) موفق به کسب مدال های نقره و برنز این دوره از رقابتها شدند.
با این نگاه در ادامه به ترتیب بیشترین رکوردهای ( حرکات یکضرب ، دوضرب و مجموع) بهادر مولایی که در سه سال گذاشته پس از حضور در میادین معتبر بین المللی به صورت رسمی تا قبل از بازی های المپیک ریو ثبت شده است را مرور می کنیم.
1.بازیهای آسیایی 2014 اینچئون (یکضرب 177 کیلوگرم) ، (بهادر مولایی در دوضرب بدلیل عدم توانایی ثبت رکورد در این مسابقات نتوانست امتیاز و مدالی را به خود اختصاص داده تا در مجموع نیزاز گردونه مسابقات حذف شود)
2.رقابتهای قهرمانی آسیا 2015 تایلند (یکضرب 178 کیلوگرم) ، (دوضرب 236 کیلوگرم) ، (مجموع 414 کیلوگرم و کسب عنوان نایب قهرمانی آسیا)
3.رقابتهای جهانی 2015 هیوستن امریکا بهادر مولایی در گروه ب مسابقات روی تخته رفت
(یکضرب 176 کیلوگرم) ، (دوضرب 230 کیلوگرم) ، ( مجموع 406 کیلوگرم و کسب عنوان پانزدهمی جهان)
4.رقابتهای آسیایی 2016 ازبکستان (یکضرب 180 کیلوگرم) ، ( دوضرب 247 کیلوگرم) ، (مجموع 427 کیلوگرم و کسب عنوان سومی و مدال برنز آسیا)
5.رقابتهای بین المللی جام فجر در تهران (یکضرب181 کیلوگرم) ، (دوضرب 230 کیلوگرم) ، ( مجموع 411 کیلوگرم و کسب عنوان نایب قهرمانی این جام در تهران).
گفتنی است؛ حال با تمام این تفاسیر ما در این رابطه نظری نمی دهیم و فقط به همین موضوع بسنده می کنیم که تصمیم گیری های خرد و کلان در هرمجموعه ای با متولی آن سیستم و ساختاراست. بنابراین قانون و مقررات تیم ملی و شورای عالی فنی تعیین کننده ماندن ویا حذف ملی پوش از گردونه ملی است. پس اگر انتخاب و یا حذفی در این باب در فدراسیون وزنه برداری انجام شده و یا خواهد شد، از همین فیلتراست ولاغیر. بدین ترتیب ورزشکاران درست مثل یک سرباز می بایست در اختیار کادرفنی و فدراسیون باشند. حال با هر عنوان و یا افتخاری که در کارنامه ورزشی خود دارند قانون برای همه آنها یکسان است. همینطور تخطی از قوانین و توهین به مقامات مسئول در هر مجموعه ای تخلف به شمار می رود و قطعا نه تنها در فدراسیون وزنه برداری بلکه در تمامی ارگان ها و سازمان ها نیز مشابه همین قوانین جاری و متداول است . پس به نظر می رسد فرار رو به جلو ، دیگران را بخاطر اشتباه و تخلفی که خود مرتکب شدیم به باد انتقاد و توهین گرفتن و درنهایت به بازی گرفتن یک سیستم که با قدرت مشغول فعالیت و حرکت به سمت توسعه و رشد منافع ملی است، قطعا تخلف محسوب شده و مجازات نیز به دنبال دارد.
((یک سوزن به خودت بزن؛ دیگری را به فدراسیون!))
بهادر مولایی؛قهرمان ملی است و برای وزنه برداری ایران قابل احترام، اما چگونه است وقتی بهادر در مصاحبه هایش فدراسیون را نقدپذیر نمی داند اما خود او اسطوره نقد ناپذیری است در برهه کنونی؟! بهادر مولایی وقتی با نظرسرمربی تیم و شورای عالی از ادامه حضوردر اردوی المپیکی ها حذف شد آن هم بدلایل فنی که در بالا مفصل به آن اشاره کردیم، چرا نتوانست این موضوع را برای خود هضم کرده و از یک اتفاق طبیعی و ساده که می شد با صبوری بیشتر ازآن برای آینده خود فرصتی طلایی ساخت ابتدا خود و خانواده اش را و سپس فدراسیون وزنه برداری و مجموعه ورزش کشور را دچار چالشی بزرگ کرده و کمال نقد ناپذیری را اینگونه به نمایش گذاشت؟ آیا یک چنین حرکت مبتدیانه ای چیزی جز ظرفیت کم وعدم حرفه ای گری ورزشکاراست؟
(( اظهار نظرهای غیر فنی بدون داشتن منبع!))
یکی از جالب ترین نکاتی که بهادر مولایی در مصاحبه اخیرش به آن اشاره کرده بود، غیر قانونی دانستن جلسه کمیته انضباطی وزیر سوال بردن رای اعلام شده در این جلسه است. باتوجه به اینکه وی معتقد بود چون نه حقوقدانی درجلسه حضور داشته و نه نماینده ای رسمی از وزارت ورزش و دیگر مراجع ذیصلاح این رای از درجه اعتبار ساقط است و از همه مهمترچون ازطرف وی نماینده ای در این نشست نبوده ، حالا بهادر با این حساب می تواند فدراسیون را در این خصوص تهدید به پی گیری قانونی از مراجع قضایی کند! برهمین اساس بد نیست که آقای مولایی چند نکته ای را در این خصوص بدانند تا دیگر بعد از این بدون اطلاعات کافی سخنی به زبان نیاورد که در نهایت بیش از پیش وضعیت را برای خودش نامطلوبتر از آنچه پیش رو دارد ترسیم کند.
1.فدراسیون وزنه برداری در هر دو جلسه با دعوت از نماینده های رسمی حراست ، کمیته انضباطی ونیز بازرسی وزارت ورزش و جوانان و نیزحضور رییس کمیته حقوقی و انضباطی فدراسیون وزنه برداری که هر دو عزیز از اساتید برجسته و شناخته شده کشور درحوزه مسئولیت های خود به شمار می روند، به گونه ای جلسات کمیته انضباطی فدراسیون وزنه برداری را تشکیل داد تا به هیچ وجه نقطه کور و یا شبهه ای برای خوانده (بهادر مولایی) وعموم ایجاد نشود.درنهایت نیز رای اعلام شده همانطوریکه اعلام شد، قطعی نیست و برای بهادر مولایی تا مدت تعیین شده با ثبت اعتراض کتبی قابل بررسی می باشد.
2. این روزها در دوره ای زندگی می کنیم که آنقدر تکنولوژی پیشرفت کرده است که حتی اگر در شرایط اینچنینی فردی به هردلیل نتواند در جلسه و یا محکمه ای رسمی حضور پیدا کند، می تواندوکیل رسمی خود را برای پی گیری موضوع کتبا به مقامات مسئول معرفی نماید. حتی اگر نماینده رسمی وی نیز نتواند در جلسات حضور پیدا کند،قانون کمیته انضباطی به ورزشکارمتخلف این اجازه را می دهد که با ارسال درخواستی کتبی و رسمی ضمن بیان دلیل معذوریت و عدم حضورش در جلسه از مسئولین مربوطه تقاضا کند تا به وی زمان بیشتری برای تشکیل جلسه ای دیگر با حضورخود و یا وکیل قانونی اش داشته باشد. سوال از بهادر مولایی این است، شما که خودتان بدلیل مشکلی که دارید نتوانستید در 2 جلسه برگزار شده کمیته انظباطی حضور پیدا کنید. به رغم دعوت کتبی فدراسیون و کمیته انضباطی نیز نماینده ای هم از سوی شما در جلسات مذکور حاضر نشد!آیا حتی توان این را نداشتید که به صورت مکتوب دلایل محکمه پسند خود را برای کمیته انضباطی ارسال کرده و تقاضای تجدید جلسه را از این کمیته داشته باشید؟
((عذرخواهی در برنامه زنده رادیویی فقط 24 ساعت دوام داشت؟!))
بی تردید نکته قابل تعمق دروضعیت نامطلوب روحی بهادر مولایی تغییرات سریع رفتاری و گفتاری است که وی درچند ماه اخیر به کرات درمصاحبه ها و اظهارتش داشته است! یکی از بارزترین موارد مطروحه، همین چند روز پیش و درگفت و گوی زنده تلفنی وی با رادیو جوان و برنامه زنده ایستگاه ورزش بود. وی دراین برنامه زنده رادیویی که میهمان دیگر آن دکتر داود باقری نایب رییس فدراسیون و مسئول کمیته پزشکی این مجموعه بود،پس از طرح گلایه های همیشگی اش، به یکباره در این برنامه زنده که فایل صوتی آن نیز موجود و قابل دسترس عموم قرار دارد پس از تبریک سمت جدید دکتر باقری ، از وی و مجموعه فدراسیون وزنه برداری عذرخواهی کرد و تقاضا کرد که فدراسیون با بخشش وی ، پی گیرشرایط درمانی و وضعیت معیشتی اش باشد. اما کمتراز 24 ساعت بعد و درحالی که مجموعه مدیریتی فدراسیون وزنه برداری قصد داشت تا با تخفیف بیشتردرخصوص موضوع انضباطی این وزنه بردارشرایط را برای بهبودی بهادر مجددا فراهم کند، این وزنه بردار مجددا با مصاحبه های تند و اهانت آمیز به مجموعه وزنه برداری بازهم به خانه قبل بازگشت تا ثابت شود که خیلی نمی شود روی حرف و قول های وی حساب باز کرد. ضمن اینکه کاملا مشخص بود که گروهی از بیرون با تحت الشعاع قرار دادن افکار این جوان نمی خواهند بگذارند وفاق، همدلی و تحکیم هرچه بیشتر در خانواده وزنه برداری برقرار باشد.