رییس انجمن کراس فیت ایران بعد از الحاق به فدراسیون وزنه برداری: هر دو رشته را با هم توسعه خواهیم داد
«سهراب آزاد» رییس انجمن کراس فیت ایران بعد از انتشار گسترده خبر الحاق این انجمن به فدراسیون وزنه برداری کشور اظهارداشت: از این پس با نیرویی دو برابر تلاش خواهیم کرد تا در بخش آموزش و توسعه هر دو رشته را با هم رشد دهیم.
آزاد در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون وزنه برداری درباره انگیزه ها و اهمیت الحاق انجمن کراس فیت به فدراسیون سخن گفته که در ادامه می خوانید.
زمینه های اشتراک کراس فیت با وزنه برداری چیست؟
کراس فیت ورزش ترکیبی از حرکات مختلف وزنه برداری، ژیمناستیک و رشته های دیگر است. اما یکی از امتیاز آورترین آیتم ها وزنه برداری است. درواقع اگر کراسفیتر بخواهد امتیاز خوبی بیاورد و رتبه و تایم بالاتری داشته باشد، باید در حرکات وزنه برداری نتیجه بهتری کسب کند.
مورد دوم، اشتراک دو رشته در بخش آموزش است. از وقتی که این رشته ایجاد شده مربیان وزنه برداری خیلی به سمت کراس فیت آمده اند و بچه های کراس فیت در باشگاه های وزنه برداری در کل استان ها تمرینات تخصصی می کنند. تبادل آموزش بین این دو رشته از ابتدا با تبادل مربی و ورزشکار آغاز شده و می بینیم که تعداد زیادی از ورزشکاران کراسفیت در کلاس های مربیگری و داوری وزنه برداری شرکت می کنند.
دلیل سوم این که یکی از کورس های مربیگری ما در کراس فیت، وزنه برداری هست. در مربیگری کراس فیت سه آیتم برنامه نویسی، ژیمناستیک و وزنه برداری آموزش داده می شود به همین دلیل تعداد زیادی از مربیان وزنه برداری در حال تدریس تکنیک های این رشته به ورزشکاران کراس فیت هستند.
ایده اولیه الحاق کراس فیت به فدراسیون وزنه برداری چگونه شکل گرفت؟
افراد فعال در رشته کراس فیت و وزنه برداری به همان دلایلی که در بالا گفته شد، از ابتدا با هم در ارتباط بوده و در کنار هم قرار گرفته اند. این حضور و همکاری از سطح آموزش و مربیگری فراتر رفته و در حال حاضر بهداد سلیمی، عضو هیات ریسه انجمن کراس فیت هست بنابراین وقتی که ایده اولیه آن در مذاکرات ما مطرح شد، همه از جمله آقای سلیمی و دکتر انوشیروانی بسیار استقبال کردند. کراس فیت از چند رشته تشکیل شده که یکی از اصلیترین رشته هایش وزنه برداری است به همین دلیل شاهد بودیم که در مسابقات استانی و لیگ وزنه برداری، بچه های کراس فیت حضور پررنگی داشتند. کراسفیتر ها از رده زیر 18 سال تا پیشکسوتان فعالیت می کنند و خیلی خوب حضور دارند بنابراین به این فکر افتادیم که جلسه ای داشته باشیم و این موضوع را مطرح کنیم. در همین بین فدراسیون همگانی با آمادگی جسمانی ادعام شد و باعث شد بیشتر تلاش کنیم که کراس فیت را به زیرمجموعه وزنه برداری بیاوریم تا بتونیم در بخش آموزش و توسعه برای هر دو رشته به هم کمک کنیم و هر دو را رشد دهیم. کراس فیت به ویژه در زمینه جذب نوجوانان و رده های سنی پایه تا کنون بسیار موفق بوده و می تواند هم از نظر درآمدزایی و هم استعدادیابی و پشتوانه سازی برای تیم های ملی، به کمک فدراسیون وزنه برداری بیاید.
گام های بعدی برای عملیاتی سازی مصوبه وزارت ورزش چیست؟
نخست این که هفته آینده جلسه ای با دکتر انوشیروانی سرپرست فدراسیون وزنه برداری خواهیم داشت و در قدم اول آیین نامه کراس فیت از طریق فدراسیون به هیات ها ابلاغ میشود. بنابراین مسئولان کمیته های کراس فیت در استان ها وارد همکاری با هیات ها خواهند شد. همچنین برنامه ریزی می کنیم که باشگاه های وزنه برداری و کراس فیت از یک مجوز برای فعالیت استفاده کنند که البته لازمه اش تامین تجهیزات است ولی خیلی زود باعث توسعه باشگاه ها و رشد وزنه برداری خواهد شد. اقداماتی هم در خصوص راه اندازی سامانه آموزش و انتقال داده ها و سوابق مربیان، داوران و ورزشکاران کراس فیت به فدراسیون داریم که جزئیات آن به زودی اعلام خواهد شد.