اولین نشست مطبوعاتی مدیریت جدید فدراسیون وزنه برداری با حضور سجاد انوشیروانی سرپرست فدراسیون، حسین مقامی دبیر، بهداد سلیمی نایب رییس، بدرالملوک کهرنگی نایب رییس بانوان، کوروش باقری مدیر تیم های ملی و سعید علی حسینی سرمربی تیم ملی بزرگسالان برگزار شد.
در این نشست که با استقبال اکثریت خبرنگاران و رسانه های حوزه وزنه برداری همراه بود، دکتر انوشیروانی ضمن پاسخ به سوالات، بخشی از برنامه های خود برای ارتقای جایگاه وزنه برداری را تشریح کرد.
در ادامه اظهارات و پاسخ های سرپرست فدراسیون درج شده است:
- کسب نتیجه در وزنه برداری زمان بر است
انوشیروانی در خصوص دلایل و زمینه ای کسب مقام سوم تیمی در مسابقات آسیایی بحرین اظهارداشت: وزنه برداری از جمله ورزش هایی است که گرفتن نتیجه در آن زمان بر است بنابراین در مدت دو ماه اردوی متصل به مسابقات آسیایی، نمی توان به همه نتایج قابل انتظار دست یافت.
قطعا باید برنامه ریزی قبلی و بلند مدت باشد که افکار و برنامه های مطلوب فدراسیون محقق شود. برای مسابقاتی که امسال داریم باید از سال گذشته برنامه ریزی اردوها و تشکیل تیم و پشتوانه سازی انجام میشد.
کسانی که الان در اردو و در خدمت تیم هستند از داشته های قبلی وزنه برداری هستند و آن چنان انتظاری هم از ایشان نیست. ما باید از الان برای بازی های آسیایی، مسابقات قهرمانی آسیا و جهان و بازی های المپیک برنامه ریزی کنیم.
*مرادی می تواند به رکوردهای ایده آل برسد
انوشیروانی در خصوص غیبت سهراب مرادی در مسابقات آسیایی و اردوی جهانی توضیح داد: سهراب مرادی از سالها قبل آسیب دیدگی شدید کتف داشت که در آلمان جراحی شد ولی مشکلاتی داشت که اینجا مجددا جراحی شد. الان شرایط به گونه ای است که مرحله اول گزینشی المپیک در کلمبیا را از دست می دهد اما گزینشی المپی 2024 پنج مرحله است که شرکت در سه مسابقه آن از جمله مسابقات آسیایی و جهانی سال آینده الزامی است. سهراب با توجه به پتانسیلی که دارد می تواند به رکوردها و نتایج موثر برسد.
*یکی از مشکلات، خالی بودن دست ما در اوزان حساس است
سرپرست فدراسیون در خصوص پشتوانه سازی و فعالیت های استعداد یابی توضیح داد: باید با پشتوانه سازی، برنامه ریزی و تشکیل اردوهای مستمر و منظم، استعدادهای ناب رده های سنی نوجوانان و جوانان را تربیت کرده و مرحله به مرحله به سمت رده های بالاتر سوق دهیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.
یکی از مشکلات ما خالی بودن دستمان در اوزان حساس هست به همین خاطر باید پشتوانه سازی انجام شود. ما برگزاری مسابقات وزنه برداری المپیاد استعدادهای برتر را به همین دلیل برعهده گرفتیم و در اینجا برگزار کردیم چون می خواستیم نسل آینده، فضای حرفه ای برگزای مسابقات را ببینند و تجربه کنند و انگیزه آنها بیشتر شود.
حضور تنها 116 وزنه بردار نوجوان و جوان از 23 استان، نشان دهنده عمق فاجعه در پشتوانه سازی برای وزنه برداری است. این فاجعه از استان ها شروع شده و حال وزنه برداری در استان ها خوب نیست.
ما مشکلات را قبول داریم و باید با کسب بودجه از منابع مختلف، برای استعدادیابی در استان ها تدابیری داشته باشیم.
*با تمام قهرمانان همنظر و همسو هستیم
دارنده مدال نقره بازی های المپیک 2012 لندن در خصوص گردهم آمدن چهره های مشهور و قهرمانان بزرگ وزنه برداری در دوره جدید مدیریت فدراسیون گفت: خیلی خوشحالم که تمام ظرفیت های وزنه برداری، تمام قهرمانان و اسطوره ها دعوت ما را قبول کردند. حضور آنها در حوزه های مختلف تفکیک شده است و با ایشان در تمام ابعاد اتفاق نظر داریم.
برای کمک به رفع موانع و مشکلات و تحقق برنامه های فدراسیون همه همنظر و همسو هستیم. ما اعتقاد داریم که مجموعه باید از تمام ظرفیت ها و برندها استفاده کند تا با کمک همدیگر به ایده آل ها نزدیک شویم.
*انتخابات تا قبل از 15 دیماه برگزار می شود
انوشیروانی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری انتخابات فدراسیون توضیح داد: تصمیم گیری درباره انتخابات در اختیار وزارت است و شخص محترم وزیر تصمیم گیرنده هستند. ما در این وظیفه خطیر سعی می کنیم امانتدار باشیم. وزارت مصر است که انتخابات در سریعترین زمان ممکن انجام شود ولی تعیین تکلیف کمیسیون ها یکی از موانع اصلی بود که با تشکیل مجمع فوق العاده از آن عبور کردیم. با توجه به در پیش داشتن انتخابات فدراسیون آسیا قطعا مجمع انتخاباتی را تا قبل از 15 دی ماه برگزار خواهیم کرد.
*از رضازاده حمایت می کنیم
سرپرست فدراسیون درباره کسب کرسی برای وزنه برداری ایران در فدراسیون آسیایی و جهانی اظهارداشت: این وظیفه ماست و قطعا از حضور آقای حسین رضازاده در انتخابات حمایت می کنیم. در بحرین هم شاهد بودیم که حضور ایشان بسیار مورد توجه قرار داشت و چندین بار برای مراسم توزیع مدال دعوت شدند.
در حاشیه مسابقات آسیایی بحرین جلسات و رایزنی هایی داشتیم و قول هایی برای کسب کرسی در فدراسیون آسیایی گرفتیم. بعد از آن هم به صورت شخص به شخص با افراد و شخصیت های بین المللی در تماس هستیم و رایزنی ها ادامه دارد.
قطعا باید ایران به عنوان یکی از قطب های وزنه برداری جهان، کرسی شایسته ای در مناصب تصمیم ساز داشته باشد.
*وزنه برداری بانوان در یک روند معکوس قرار دارد
انوشیروانی درباره وضعیت وزنه برداری بانوان نیز گفت: نمی خواهم به گذشته برگردم اما از روزی که مسئولیت را برعهده گرفتیم، با تمام توان برای تشکیل اردوها و بهبود کیفیت شرایط تلاش کردیم. آنچه که انجام شده در بخش بانوان و آقایان برابر بوده و مطمئن هستم در بخش بانوان نتایج درخشانی کسب خواهیم کرد.
وقتی درباره مشکلات صحبت می کنیم دلمان به درد می آید. در خیلی از استان ها سالن مجزا و حتی میله هالتر مختص بانوان نداریم تا در آرامش و با احساس امنیت تمرین کنند. وزنه برداری بانوان با یک روند معکوس استارت خورده و به جای استعدادیابی در استان ها و رده های پایه، به ناگهان تیم ملی بانوان تشکیل شده است. حالا باید برگردیم به پله اول و دوباره برای رسیدن به پله دهم تلاش کنیم.
حضور بانوان در مسابقات کشوری لرستان و المپیاد استعدادهای برتر حتی از حضور پسران چشمگیرتر بود و این سرعت پیشرفت ما را امیدوار کرد که حتی به کسب مدال در المپیک هم فکر کنیم.
*تمایلی به بازگشت ندارند
سرپرست فدراسیون در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره دو وزنه برداری که در بهار 1401 از ایران مهاجرت کردند، گفت: هم وزارت ورزش و هم نهادهای امنیتی پیگیر بودند که خانم پریسا جهانفکریان و یکتا جمالی را به کشور برگردانیم اما این عزیزان پاسخگو نبودند و میلی به پاسخ دادن نداشتند.
*بدهی مالیاتی از سال 1392 پرداخت نشده است
انوشیروانی درمورد بدهی های فدراسیون وزنه برداری در پاسخ به سوال خبرنگاران توضیح داد: بخشی از بدهی های انباشته فدراسیون بدهی مالیاتی است که از سال 1392 پرداخت نشده و مشمول جریمه مالیاتی شده است. سعی کردیم با رایزنی های بسیار برای این بخش از بدهی ها تخفیف بگیریم اما حتی مالیات حقوق پرسنل نیز در سالهای اخیر پرداخت نشده و مشمول جریمه شده است.
تنها یک فقره بدهی فدراسیون چهار میلیارد و 400 میلیون تومان به سازمان توسعه و تجهیز است که به همین دلیل قرارداد اجاره محل فدراسیون که به عنوان خانه وزنه برداری است، تا تعیین تکلیف بدهی ها تمدید نمی شود.
*بزرگترین بدهی ما فقر استان هاست
سرپرست فدراسیون درباره شرایط هیات های استانی و وزنه برداری در استان ها نیز گفت: بزرگترین بدهی ما فقر در استان هاست. طبق پایشی که کردیم هر استان حداقل به چهار الی پنج میلیارد تومان بودجه نیاز دارد تا وزنه برداری استان بتواند روی پا بایستد.
در حال حاضر شرایط سالن های در اختیار هیات ها به حدی اسفناک است که هیچ خانواده ای فرزندش را برای ورزش به آنجا نمی فرستد.
تنها یکی دو استان از گذشته تا امروز فعال بوده اند ولی حال وزنه برداری در کلیه استان ها بحرانی است. بیش از 15 سال است که هیچ تجهیزاتی وارد نشده و بچه ها در تمرینات از صفحه های فرسوده چندین برند مختلف استفاده می کنند. می خواهیم به یکباره مشکل تجهیزات را حل کنیم. تا ثانیه ای که من هستم، ثانیه به ثانیه تلاش خواهیم کرد و از پا نمی نشینیم.
*تجهیزات زیر صفر است
انوشیروانی افزود: هر جایی که تحویل گرفتیم وضعیت زیر صف راست. در فدراسیون اشتراک اینترنت و سیم کشی مناسب نداریم. خوابشگاه ها را ببینید که با چه وضعی تحویل گرفتیم و انتظارات چقدر است. از رسانه ها خواهش می کنم در انتقال اخبار و پیگیری از مسئولان برای رفع مشکلات ما را همراهی کنید.
*احداث کمپ دوم در برنامه است
به گفته سرپرست فدراسیون احداث کمپ دوم یکی از برنامه های مهم وی است. وی اظهارداشت: پیگیری می کنیم که اعتبار لازم را بگیریم و برای سال بعد اولویت ما احداث کمپ است. توافقات اولیه برای تملک زمین را گرفته ایم. هر چقدر فضای بیشتری داشته باشیم مشکلات اردوها کمتر می شود.
*اقتدار ایران در فوق سنگین را باز می گردانیم
بنابر اظهارات انوشیروانی، جهان اکنون با پدیده ای به نام «تالاخادزه» مواجه است که رکوردهایش تمام مرزهای ذهنی بشر را هم در نوردیده است. اما همه مردم انتظار دارند که ایران اقتدار خود را در دسته فوق سنگین مثل گذشته بازیابد. مشکل این است که پشتوانه سازی نشده است. کسانی که اینجا در کنفرانس حضور دارند هر کدام مدال های ارزشمندی در المپیک و جهانی کسب کرده و افتخارهای مهمی برای ورزش کشور به دست آورده اند.
برای المپیک 2024 باید از نسل فعلی و داشته هایمان استفاده کنیم اما برای آینده باید برای اوزان مختلف به خصوص اوزان فوق سنگین برنامه ریزی کنیم تا همان ایران مقتدری باشیم که همه انتظار دارند. علی داودی در حال حاضر این پتانسیل را دارد که به رکورد 260 دوضرب و 215 در یکضرب حمله کند و باید برای المپیک خود را به بالاترین سطح برساند. حتی می تواند از گور میناسیان با اختلاف عبور کند.
هدف اصلی ما بعد از المپیک پاریس است که اقتدار تالاخادزه در فوق سنگین پایان یافته و با عبور از او، جایگاه خود را پس بگیریم.